Операція — це своєчасний DLC у Counter-Strike: Global Offensive, що включає в себе мапи спільноти, що були створені у майстерні Steam; особливу монету, а також можливість спостереження статистики протягом усієї операції. Також операція може включати в себе особливі колекції розмальовок зброй. Кожна операція триває в середньому до півроку з абсолютно різною перервою між ними. Частина доходів з покупки пропуску для операції йде авторам контенту, який був включений в операцію.

Мапи операцій[]

Csgo-de-cache-1-

Мапа спільноти Cache була включена у операцію «Браво» і операцію «Фенікс»

Мапи для операцій вибирають з майстерні Steam, частково, найпопулярніші та якісніші. Як і усі мапи спільноти, такі мапи можна запускати у грі, для цього необхідно підписатися на сторінці мапи у майстерні Steam. Якщо мапа включена у поточну операцію, її можна запустити через пошук гри. Крім цього, будь-яку мапу, яка була включена в якусь операцію, можна запустити і без підписки у майстерні Steam. Для цього необхідно відкрити консоль і вписати команду: map *префікс*_*назва*. Приклад: map de_castle.

Частина доходів з продажів йдуть авторам контенту.

Під час операції «Браво» мапи Overpass і Cobblestone були випущені в рамках цієї операції. На відміну від інших мап операцій, дані мапи були розроблені Valve і після закінчення операції були включені у мапи передової. Мап від спільноти Cache також була включена у гру після закінчення операції «Фенікс».

Мапи, показані в поточній операції, включені у мапи операцій.

Монета операції[]

Csgo-bravo-coins-1-

Монети операції «Браво»

Монета операції видається гравцям при активації проуску. Гравець відразу отримає бронзову монету, щоб покращити її, необхідно виконати завдання операції. Далі гравець отримує срібну медаль, а потім монету найкращої якості — золоту. При перегляді монети в інвентарі Steam відображається вся статистика під час операції.

Починаючи з операції «Прорив», у статистиці вказуються виконанні місії, а у ігровому інвентарі, натиснувши правою клавішею миші, можна відкрити журнал операції із усієї інформацією.

Місії[]

Csgo-breakout-mission-1-

Починаючи з операції «Прорив», з’явилася можливість виконання різних місій. При завершенні місії, гравець отримує випадковий скін. Місії можна виконувати тільки на офіційних серверах Valve. Щоб виконати місію і зробити прогрес в ній, необхідно завершити матч до кінця, не виходячи з гри. Отримати місію можна було у вигляді випадіння предмета наприкінці матча.

Після завершення операції, усі наявні місії стануть недоступні і будуть вилучені з інвентаря гравця.

Компанії[]

Csgo-campaign-vanguard-1-

Компанія «Авангард»

Csgo-campaigns-select-1-

Табло з доступними місіями у меню під час операції «Авангард»

Починаючи з операції «Авангард», були введені компанії. Місії тепер не випадають, у операції «Авангард» власник пропуску отриував 2 базові компанії і 2 платних (вартість складала півціни від пропуску операції за 1 компанію). У операції «Дойда» прибрали платні компанії, й їх тепер усього 2, а не 4.

Гравець вибирав гілку з місіями, гілки ділилися на 3 категорії: легко, середньо і важко. За виконання місії видавався випадковий скін з якоїсь колекції, наприклад, місія на мапі Nuke. І за виконання місії гравець міг отримати випадковий скін з колекції Nuke.

Гравець міг виконувати 2 місії на тиждень, якщо він до цього не пропускав місії. Якщо все ж і пропускав, то можна було виконувати і більше.

Коли гравець виконав якусь гілку повністю, йому надаються зірки операції. Вони необхідні для покращення монети. За легкую гілку надається 1 зірка, за середню 2, а за важку 3. Потрібна кількість зірок для покращення монети вказано на сторінці компанії.

Журнал операції[]

JournalPanelUI-image-170-1-

Штамп про завершення операції

При покупці операції гравецві також надається журнал операції. В ньому знаходиться уся його статистика і статистика друзів під час операції, наприклад, % потрапляння в голову, вбивства, виконані місії, зіграні години тощо. Щоб відкрити журнал, натисніть на значок журналу в меню (поруч з іменем користувача), або натисніть правою клавішею миші на монету операції у ігровому інвентарі, і натисни на «Журнал операції».

Після завершення операції, значок журналу зникає і можливість перегляду журналу доступна тільки через інвентар. Крім того, у журналі буде стояти штамп в особовій картці гравця, що операція завершена.

Вміст[]

Мапа користувача операції[]

Включає в себе: номер користувача, поточне звання, виконані місії, статус операції, дату початку і завершення операції.

Успіхи в операції і на передовій[]

Вказується статистика у 2-х стовпцях для груп мап: операцій і передовій. Наприклад, вбивства, % потраплянь в голову, виграних матчів, кількість Зірок, вбивств за раунд: 3, 4 або 5.

Дошка пошани операції і на передовій[]

Вказується усе те, що і у особистій статистиці, але для друзів. Немає пунктів вбивств у: 3, 4 або 5 і додається пункт виконаних місій під час операції.

Інструктаж по мапам операції[]

Сторінка з інформацією про усі мапи, включені в операцію, наприклад: назва, автор і короткий опис.

Операції[]

Операція
Тривалість
Мапи
Колекції
Компанії
Зміни
Riptide logo small
«Хижі води»
22 вересня 2021 —

20 лютого 2022

  • Хижі води
  • Статистика Операції
  • Нові Місії/Завдання
  • Магазин операції, Нові Агенти, Наліпки та Розмальовки Зброї
посиланя=Операція «Зламане ікло»
«Зламане ікло»
4 грудня 2020 —
31 квітня
  • 6 нових мап
  • Режим Перехоплення
  • Прем’єр-режим
  • Статистика операції
  • Нові місії/завдання
  • Крамниця операції, нові агенти, наліпки і розмальовки зброї
Shattered web
«Розірвана мережа»
19 листопада 2019 —
31 березня 2020
  • Розірвана мережа
  • Три нових режима (військові ігри, другий пілот, експерт по зброям)
  • Ексклюзивне випадання предметів при виконанні місій вартового і отриманні нового рівня
  • Діамантові монети
Csgo-ophydra-badge-1-
«Гідра»
24 травня 2017 —
14 листопада 2017
  • Гідра
  • Три нових режими (військові ігри, другий пілот, експерт по зброям)
  • Ексклюзивне випадання предметів при виконанні місій вартового і отриманні нового рівня
  • Діамантові монети
Csgo-opwildfire-badge-1-
«Дике полум’я»
17 лютого 2016 —
16 липня 2016
** — оновлена версія
  • Близнюки
  • Дике полум'я
  • Ексклюзивна кооперативна компанія «Близнюки»
  • Кооперативний режим «Сумісний наліт»
Bloodhound-operation
«Дойда»
26 травня 2015 —
30 вересня 2015
  • Снайпер
  • Революція
  • Нова структура компаній
  • Сюжетна лінія
  • Ексклюзивні колекції
  • НовІ типи місій
    • Кооперативний режим «Вартові»
    • Вбивство
  • Щотижневе випадіння предметів при підвищенні рангу
Csgo-vanguard-icon-1-
«Авангард»
11 листопада 2014 —
31 березня 2015
** — оновлена версія
  • Авангард
  • Спеціаліст з озброєння
  • Магріб
  • Евразія
  • Компанії операції
  • Предмети за виконання місії компанії
  • Монета операції покращується при отриманні зірок компанії
  • Платні 2 компанії
Csgo-breakout-icon
«Прорив»
1 липня 2014 —
2 жовтня 2014
  • Місії операції
  • Журнал операції
  • Монета операції поліпшується при виконанні місій
Csgo-phoenix-icon-1-
«Фенікс»
20 лютого 2014 —
11 червня 2014
  • Футляр зі зброєю тепер випадає тільки користувачам операції
Csgo-icon-bravo-1-
«Браво»
19 вересня 2013 —
5 лютого 2014
† — додано у якості оновлення Winter Offensive
  • Ексклюзивний футляр операції
  • Ексклюзивні колекції
  • Монета операції тепер поліпшуються разом з грою у змагальному режимі
Csgo-payback-icon-1-
«Відплата»
25 квітня 2013 —
31 серпня 2013
  • Мапи операцій
  • Монета операції поліпшується при грі на мапах операції

Цікаві факти[]

  • Як і у StatTrak™, вбивство ботів не зараховується в місіях.
  • У файлах гри місії відносяться до квестів, а операції до сезонів.
  • На іконці місії зображена схема мапи Dust II.
  • Пропуск на операцію можна купити і активувати навіть якщо операція закінчена.
    • Після активації гравець отримає бронзову монету без можливості її поліпшити.

Див. також[]

Посилання[]