Counter-Strike: Source — оновлення багатокористувацького командного шутера від першої особи Counter-Strike. Гра Counter-Strike: Source була випущена в 2004 році спочатку в комплекті із Half-Life 2, а вже пізніше стала окремим коробочним виданням. Оновлення гри торкнулося в загальному деталізації мап і персонажів, на догоду більш потужним комп'ютерам і графічним мапам.

Ігровий процес

Як і у оригінальній версії гри, в Counter-Strike: Sourcе один одному суперечить команда терористів і команда контр-терористів (спецназа) в серії раундів, місій.

Кожен раунд виграється за допомогою виконання певної місії (наприклад підрив бомби, врятування заручників або VIP), або після знищення усіх членів ворожої команди.

Ігровий процес майже повністю аналогічний такому в Counter-Strike. більшість видів зброї також ідентична зброї в Counter-Strike 1.6, за винятком щита, який був доступний спецназівцям, а тепер ні. В пізніх версіях купівля куль стала проводитися автоматично на початку раунду і при купівлі нової зброї. Кулі тепер безкоштовні, відразу дається повний боєзапас при купівлі зброї, їх також можна поповнити повернувшись на місце купівлі.

Класи

Класи ті самі, що і в Counter-Strike 1.6, але з покращеними моделями.

Після релізу гри, було доступно тільки по одній фракції на кожну команду. Лише після одного з оновлень, додали відсутні і оновили моделі у присутніх.

Після релізу

Команда Фракції
Терористи
Css old t.jpg
Підрозділ «Фенікс»
Спецназ
Css old ct.png
Seal Team 6

Після оновлення

Команда

Фракции

Терористи
Image (1).png
Підрозділ «Фенікс»
Image (2).png
Елітний підрозділ
Арктик.png
Арктичні месники
T3 sm.jpg
Повстанці
Спецназ
Seal Team Six CS-S.jpg
Seal Team 6
GSG9.jpg
GSG-9
Sascss-0-0.png
SAS
Gigncss.png
GIGN

Мапи

Усі класичні мапи з оригінальної гри були відтворені з самого початку, із врахуванням нових можливостей ігрового рушія: підвищена деталізація за рахунок більш опрацьованих текстур і моделей. В першій версії гри кількість мап була не дуже велика, але пізніше розробники додавали за допомогою системи Steam нові мапи, розширюючи можливості гри.

Закладення бомби

  • Aztec (додана у беті гри)
  • Cbble (додана у беті гри)
  • Chateau (додана у беті гри)
  • Dust (додана у беті гри)
  • Dust2 (додана у беті гри)
  • Inferno (додана 13 травня 2005)
  • Nuke (додана 2 грудня 2005)
  • Piranesi (додана в беті гри)
  • Port (додана 13 травняч 2005)
  • Prodigy (додана 17 грудня 2004)
  • Tides (додана 18 січня 2005)
  • Train (додана 25 лютого 2005)

Освобождение заложников

  • Assault (додана 7 липня 2005)
  • Compound (додана 25 февраля 2005)
  • Havana (додана в беті гри)
  • Italy (додана в беті гри)
  • Militia (додана 19 січня 2006)
  • Office (додана в беті гри)

Вирізані мапи

Зброя

Арсенал зброї такий же, як і в оригінальній Counter-Strike. Але тактичний щит, був прибраний з гри.

Категорії Зброя
Пістолети
W glock18 css.png
Glock 18
W usp css.png
USP .45
W p228 css.png
P228
Image (4).png
Desert Eagle
Dual berretas.png
Парні Берети
57.png
Five-SeveN
Важка
M3.png
M3
XM1014.png
XM1014
Пістолети-кулемети
Mac10.png
Mac-10
TMP.png
TMP
Zewikia weapon smg mp5navy css.png
MP5
Ump45.png
UMP45
ESC90.png
P90
Автоматичні гвинтівки
Galil.png
Galil
Clarion.png
FAMAS
Zewikia weapon assaultrifle ak47 css.png
АК-47
Zewikia weapon assaultrifle m4a1 css.png
M4A1
Zewikia weapon assaultrifle sg552 css.png
SG552
Augcss.png
AUG
Снайперскі гвинтівки
Scout.png
Scout
Awm.png
AWP
Krieg.png
G3SG1
D3sg1.png
SG550
Власноручні кулемети
M249css.png
M249
Спорядження
Cs 1.6 select icon kevlar.png
Бронежилет
Cs 1.6 select icon kevlar helmet.png
Бронежилет і шолом
Zewikia equipment flashbang css.png
Світлошумова граната
Zewikia equipment hegrenade css.png
Осколкова граната
Zewikia equipment smokegrenade css.png
Димова граната
Cs 1.6 select icon defuser.png
Кусачки
Cs 1.6 select icon nightvision.png
ПНВ

Система досягнення

Наразі існують 147 досягнень для Counter-Strike: Source. Досягнення поділені на шість типів:

  • Досягнення із бомбою (13) — досягнення, що пов’язані з типом гри de.
  • Спасательные достижения (5) — досягнення, що пов’язані з типом гри cs.
  • Убийственные (41) — досягнення, що пов’язані з вбивствами.
  • Оружейные (31) — досягнення, що пов’язані зі зброєю.
  • Особые (38) — досягнення, що пов’язані із перемогами, рисунками, кількість вбивств тощо.
  • Достижения насчёт карт (18) — досягнення, що пов’язані із перемогами на офіційних мапах.

Галерея

Відео

Counter-Strike-_Source_2004_Trailer

Counter-Strike- Source 2004 Trailer

Цікаві факти

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.